• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Phelps wordt 6 maanden geschorst na dronken rit

  Phelps betaalt zijn dronkenschap ook sportief.

  Topzwemmer Michael Phelps zal zich een dronken rit nog lang beklagen. De Amerikaanse zwembond schorst hem voor zes maanden en bant hem van het WK. "Michael heeft zijn fout wel ingezien en heeft stappen gezet om zichzelf beter te maken", klinkt het bij de Amerikaanse zwembond.

  De 29-jarige Phelps werd vorige week door een politieagent van de weg geplukt in Baltimore. Hij reed veel te snel, overschreed een dubbele streep en had daarbovenop duidelijk te veel gedronken.

  Phelps, recordhouder met 18 gouden olympische medailles, betuigde snel zijn spijt, maar moet voor zijn gedrag ook sportieve gevolgen dragen.

  De Amerikaanse zwembond haalde er de gedragscode bij en schorst Phelps voor zes maanden. Bovendien mag hij ook niet deelnemen aan het WK, volgende zomer in Rusland.

  "Leden van USA Swimming moeten zich strikt aan de gedragscode houden. Michaels gedrag was een ernstige inbreuk en daar moet hij nu de gevolgen van dragen", klinkt het bij de Amerikaanse zwembond.

  "Michael heeft wel meteen ingezien dat hij in de fout is gegaan en heeft de nodige stappen gezet om zijn problemen op te lossen en zichzelf beter te maken. Wij willen hem daar honderd procent bij steunen. Als hij ons nodig heeft, zullen we hem bijstaan."

  Phelps: "Leren uit ervaring en betere beslissingen nemen"

  Het management van Phelps liet weten dat de zwemmer de sanctie aanvaard heeft. "Hij heeft zich verontschuldigd en heeft maatregelen genomen." Phelps, die maar net terugkeerde na een sabbatperiode, krijgt dus heel wat tijd om zich te bezinnen.

  Op Twitter kwam Phelps zaterdag al met een duidelijke boodschap. "Ik knijp er even tussenuit en zal een programma volgen om mezelf beter te leren begrijpen. Zwemmen is een belangrijk deel van mijn leven, maar ik moet me nu op mezelf concentreren. Ik moet ook het nodige doen om te leren uit deze ervaring en in de toekomst betere beslissingen te nemen."