• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Niels Albert onder het mes voor recreatieve doeleinden

  Albert is momenteel actief als ploegleider bij Vastgoedservice-Golden Palace.

  Niels Albert ondergaat binnenkort een operatie op voorstel van professor Brugada. Hij plant geen comeback, maar de kleine ingreep moet hem toelaten om gemakkelijker recreatief te sporten zonder het innemen van bètablokkers.

  Niels Albert moest noodgedwongen zijn veldritfiets aan de haak hangen door hartproblemen. Nu kan hij enkel nog sporten op recreatief niveau en dan nog onder strikte voorwaarden. Albert gaat binnenkort onder het mes om dit wat gemakkelijker te maken.

  "Ik denk helemaal niet aan een terugkeer op het hoogste niveau", stelt Albert. "Door een kleine operatie zou ik gemakkelijker recreatief moeten kunnen sporten." Nu moet hij nog bètablokkers innemen, die het effect van adrenaline verminderen en het hart ontlasten. "Maar die ervaring is toch niet hetzelfde op de fiets."

  "Het is een kleine ingreep die professor Brugada me voorstelde. Een longspecialist zal een zenuw onder het borstbeen dichtbranden, waardoor minder adrenaline naar mijn hart wordt gestuurd. Dit zou het probleem van de overslagen kunnen oplossen."

  "Daarna zal ik wel maanden aan een stuk moeten worden opgevolgd, maar dat neem ik er graag bij." Albert is momenteel actief als ploegleider bij Vastgoedservice-Golden Palace.