• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Malmö volgt zichzelf op als Zweeds kampioen

  Ex-Club Brugge-speler Adu (midden) mocht de landstitel meevieren.

  Malmö FF heeft voor het tweede jaar op rij de Zweedse landstitel veroverd. Op drie speeldagen van het einde is de kloof met dichtste concurrent Göteborg onoverbrugbaar. Het is de achttiende titel uit de clubgeschiedenis.

  Malmö FF klopte AIK met 2-3 en profiteerde zo maximaal van de verliespartij van concurrent Göteborg. De kloof van twaalf punten kan niet meer overbrugd worden, waardoor de achttiende landstitel binnen is.

  Malmö FF kan de aandacht nu volledig richten op de Champions League-campagne. De ploeg van ex-Club Brugge-speler Enoch Kofi Adu speelt in groep A tegen Juventus, Olympiakos en Atletico Madrid. Ze hebben alle vier drie punten na twee wedstrijden.