• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Degryse: "Mitrovic staat veel te dik"

  Over dit beeld van Mitrovic ging de discussie in Extra Time.

  Elke aflevering bespreken de gasten van Extra Time hun meest opvallende moment van de afgelopen week. Marc Degryse koos voor de overtollige kilo's van Aleksandar Mitrovic. "Hij moet na de match gewoon zijn truitje aanhouden, want zijn bovenlichaam is geen gezicht."

  Mitrovic speelde tegen Genk een belabberde partij en kon opnieuw niet scoren. Degryse denkt de oorzaak gevonden te hebben. "Mitrovic staat veel te dik. Ik snap dat niet. Er is zoveel medische begeleiding in het voetbal en toch zie je zo dat hij veel te zwaar staat."

  "Daarvoor moest hij niet eens zijn truitje uittrekken", vulde Vandenbempt aan. "We wisten al dat hij zich in de zomer had laten gaan, maar toen hij terugkeerde van zijn vakantie heeft hij heel hard getraind. In de eerste wedstrijd van het seizoen stond hij heel scherp en was hij heel beweeglijk. Maar dat is al een paar weken niet meer het geval."

  "Het publiek ergerde zich er al aan tegen Dortmund, maar dat is nog een sterke tegenstander", ging Degryse voort. "Het ergerlijke is dat hij alle vertrouwen krijgt van de coach en de supporters. Tegen Genk hadden de fans een spandoek voor hem gemaakt."

  "Mitrovic doet niets terug. Ofwel moet je dan scoren, ofwel moet je hard werken. Maar met zo'n lijf is dat niet mogelijk. Het mag iets minder zijn dan Cristiano Ronaldo, maar Mitrovic heeft niet het lijf van een topsporter."

  "Hij ziet er uit als een scheidsrechter", sloot Jan Mulder de discussie af. "Misschien voelt hij zich niet goed en begint hij daarom te eten. Hij lijkt me afwezig. Volgens mij is het meer een mentale kwestie dan een fysieke kwestie."