• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Contador: "Op papier is Giro 2015 ideaal voor Froome"

  Contador was dit jaar de beste in de Vuelta.

  Alberto Contador wil volgend jaar graag schitteren in de Ronde van Italië. Als het van de Spaanse Giro-winnaar van 2008 afhangt, wordt hij de eerste renner sinds Marco Pantini die de Tour en Giro in hetzelfde jaar wint.

  Contador liet vorige maand al weten dat hij volgend jaar mikt op de eindzege in twee van de drie grote rondes. "Toen ik die beslissing nam, kende ik natuurlijk het parcours nog niet", zei Contador na de voorstelling van de Giro in Milaan. "Maar ik hou van deze ronde. Ze past bij mijn agressieve manier van koersen."

  "De Giro van volgend jaar wordt zwaar, met veel beklimmingen. Maar de factor die het grootste verschil maakt met de Tour of de Vuelta is het weer. Vaak is het koud of valt er sneeuw in Italië in de periode van de Giro."

  De Giro van 2015 wordt gekruid door zes aankomsten bergop en een tijdrit over 59 kilometer. "Het is altijd moeilijk om op voorhand te zeggen wie de favoriet is, maar op papier lijkt het parcours ideaal voor een renner als Chris Froome", zei Contador daarover.

  Contador won de Giro in 2008 en 2011, maar werd geschrapt uit de uitslag van 2011 omwille van zijn positieve dopingtest in de Tour van 2010.

  "Het is mogelijk om Tour en Giro te combineren in 2015"

  "Als je kijkt naar de tijd die de renners krijgen om te recupereren in de Giro, dan is het mogelijk om de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Italië te combineren volgend jaar", vertelde Giro-organisator Mauro Vegni op de Giro-voorstelling.

  "Het is een zware, maar uitgebalanceerde Ronde van Italië. De aankomsten bergop liggen verspreid en er zijn geen grote verplaatsingen gepland. Minder dan 800 kilometer in totaal."