• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cercle Brugge beëindigt samenwerking met Staelens

  Staelens is al de derde trainer die dit seizoen zijn ontslag krijgt.

  Lorenzo Staelens is niet langer trainer van Cercle Brugge. Door de teleurstellende resultaten zat Staelens al langer op de wip bij Cercle, maar de 1-0-nederlaag tegen Waasland-Beveren was de druppel. Arnar Vidarsson is zijn opvolger. "Ik onthoud de positieve dingen", is Staelens niet rancuneus.

  Staelens was sinds april 2013 hoofdtrainer van Cercle Brugge. Hij hield Cercle via play-off 3 en de eindronde in eerste klasse en leidde de ploeg vorig seizoen naar de elfde plaats.

  Maar de veertiende plaats in het huidige klassement en de teleurstellende 9 op 30 deden het bestuur vanmorgen beslissen om de samenwerking te beëindigen. "Cercle Brugge wenst Lorenzo te bedanken voor zijn jarenlange inspanningen. We wensen hem nog veel succes in zijn professionele loopbaan", klinkt het op de website van de vereniging.

  Het bestuur wees meteen zijn assistent Arnar Vidarsson (foto) aan als de nieuwe hoofdcoach. "Met Arnar beschikt Cercle in eigen gelederen over een topsporter met het geschikte profiel. We zijn ervan overtuigd dat hij over de kwaliteiten beschikt om Cercle opnieuw in rustigere sportieve wateren te loodsen."

  Staelens is na Emilio Ferrera en Stanley Menzo de derde trainer die dit seizoen ontslagen wordt.

  Staelens: "Is hun volste recht"

  Lorenzo Staelens reageerde bij Sporza op zijn ontslag. "Ik was toch verrast toen ik het telefoontje kreeg van de voorzitter om de samenwerking te stoppen. Ik kreeg daarover nog geen signaal vanuit het bestuur."

  "De tegenvallende resultaten worden aangehaald als de reden. Met 9 op 30 is de situatie nog niet dramatisch, het is zeker nog niet voorbij voor Cercle."

  "Maar goed, het is hun volste recht om mij te ontslaan. Misschien wordt me ook het experiment van vorig seizoen in Play-Off II nog aangerekend. Ik wou toen aantonen dat er kwaliteit bij moest komen."

  "Ik wil het positieve onthouden en dat zijn de zes seizoenen die ik hier heb doorgebracht. Ik heb me altijd 100% ingezet voor Cercle, met goeie resultaten in het verleden. Twee jaar geleden was er de bijna miraculeuze redding. Vorig jaar liep het wel wat moeizamer, maar bleven we toch in eerste."

  "Ik begrijp dat Arnar de kans grijpt om me op te volgen. Zelf ga ik nu even mijn gedachten verzetten en zien welke aanbiedingen er op me af komen."

  Trainersontslagen in eerste klasse dit seizoen

  • 29 juli: Racing Genk neemt afscheid van Emilio Ferrera, die opgevolgd wordt door Alex McLeish.
  • 31 augustus: Lierse zet de samenwerking met Stanley Menzo stop. Slavisa Stojanovic neemt de fakkel over.
  • 6 oktober: Cercle Brugge zet Lorenzo Staelens op straat. Arnar Vidarsson is de nieuwe Cercle-coach.