• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Alarmfase rood: botsingen bij de vleet op onze velden

  Tom De Sutter is duidelijk geraakt na een luchtduel.

  Heel wat voetbalfans in de Belgische stadions hebben dit weekend hun adem ingehouden bij een stevige botsing. Onder meer tijdens Club Brugge-Standard, Lokeren-Oostende en Charleroi-KV Kortrijk was er flink wat schade bij de spelers. De fases zijn een schoolvoorbeeld van de nieuwe regel, voorgesteld door Michel D'Hooghe.

  Michel D'Hooghe, voorzitter van de medische commissie van de FIFA, kwam begin september met het voorstel op de proppen om bij een hoofdblessure de wedstrijd enkele minuten stil te leggen. In de onderbreking van drie minuten moet een arts de tijd krijgen om een diagnose te stellen.

  De UEFA was, zeker met enkele stevige botsingen op het WK (zie video onderaan), meteen gewonnen voor het voorstel en keurde de regel goed.

  Dat de regel zijn nut heeft, werd dit weekend al op onze velden gedemonstreerd. Tom De Sutter (Club Brugge), Dino Arslanagic (Standard), Didier Ovono (Oostende), Giuseppe Rossini (Charleroi), Thomas Wils (Lierse) en Patrick De Vlamynck (Moeskroen) werden het slachtoffer van een stevige botsing en kregen enkele minuten om te bekomen van de klap. Ook Thibaut Courtois (Chelsea) moest gewisseld worden na een stevige klap.

  Bekijk hieronder de botsingen van dit weekend. Ook de WK-fases met Christoph Kramer en Alvaro Pereira hebben we nog eens opgevist.

  De botsingen op de 10e JPL-speeldag

  Kramer ligt te kronkelen na een beuk van Garay

  Pereira weigert wissel na zware botsing