Ga naar de inhoud

Ryder Cup blijft twee jaar langer in Europa

 zo 28 september 2014 17:48
De Europeanen hadden heel wat te juichen in Gleneagles.
De Europese golfers hebben in Gleneagles, in Schotland, voor de derde keer op een rij de Ryder Cup gewonnen, de tweejaarlijkse confrontatie met de VS. McIlroy en co hielden de Amerikanen steeds op een veilige afstand. Eindstand: 16,5-11,5.

De Amerikaanse ploeg zon op wraak voor het "Mirakel van Medinah" van twee jaar geleden. Toen gaf de gastheer op de slotdag een 10-6-voorsprong uit handen tegen het Europa van Nicolas Colsaerts.

Maar op eigen terrein, meer bepaald de mythische greens van Gleneagles, was Europa weer torenhoog favoriet. De VS moesten het immers zonder Tiger Woods doen, terwijl Europa kon rekenen op een Rory McIlroy in bloedvorm.

Net als in 2012 stond het na twee dagen (waarin de fourballs en foursomes, twee ploegonderdelen, werden afgewerkt) 10-6, maar nu in het voordeel van Europa.

Even spannend als twee jaar geleden werd het nooit tijdens de enkelspelen. Daar zorgden McIlroy (foto), McDowell en Rose (altijd ijzersterk in de Ryder Cup) voor. Donaldson rekende met een schitterende bal definitief af met zijn concurrent Bradley, waardoor het beslissende punt binnen was en het feest kon losbarsten.

Karl Vannieuwkerke was in Gleneagles

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.