• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme en Vanderbiest bekvechten op persconferentie

  Preud'homme en Vanderbiest hebben allebei het hart op de tong.

  Zo kalm de twee coaches naast het veld bleven, zo hard ging het eraan toe na KV Oostende - Club Brugge (2-2). KVO-coach Frederik Vanderbiest daagde collega Michel Preud'homme uit tijdens de persconferentie, de verwijten vlogen over en weer. Bekijk de beelden van de persconferentie hieronder.

  Er was heel wat te doen over enkele penaltyfases in KV Oostende-Club Brugge. Er was dus ook wel wat stof om over na te praten. Maar het bleef niet bij praten. De twee coaches gingen verbaal met elkaar in de clinch.

  Preud'homme vond het jammer dat zijn spelers niet beloond waren voor hun harde werk door de week. Vanderbiest reageerde dat ook Oostende hard werkt: "Maar dit is voetbal, discutabele fases zullen er altijd zijn. Soms zit het eens mee en soms eens tegen." Preud'homme suste eerst nog: "Je moet je niet aangevallen voelen, het gaat over niet beloond worden."

  Waarop Vanderbiest Preud'homme uit zijn kot lokte: "Jij valt nooit iemand aan, jij." "Jij ook niet", riposteerde Preud'homme meteen. Waarna hij cynisch werd. "Ik moet nog veel leren van u, jij hebt een groot palmares", zei de Club-coach, terwijl hij opstond en wegliep. Vanderbiest wierp hem nog "Belachelijke vent!" toe, maar die laatste uitspraak heeft de onderstaande video op de website van Oostende niet gehaald.