• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende overrompelt Giants in de Supercup

  Oostende wint zijn eerste trofee van het seizoen.

  Landskampioen en bekerwinnaar BC Oostende heeft zijn eerste trofee van het seizoen gewonnen. Tegen de Antwerp Giants, de verliezende bekerfinalist van vorig jaar, was het klasseverschil ontegensprekelijk: 103-62. Oostende lijkt helemaal klaar voor de competitie die volgend weekend begint.

  Oostende leek weinig zin te hebben in een spannende Supercup. De kustploeg trok de match meteen naar zich toe met stug verdedigend werk en een snelle balcirculatie in de aanval.

  Een sterk vernieuwd Antwerp vond geen oplossingen voor het spel van Oostende en probeerde te vaak individueel iets te forceren. Het resulteerde in een 29-15-voorsprong voor Oostende na het eerste kwart.

  Het tweede kwart bracht geen beterschap voor de Giants. Er zat te veel afval in het samenspel en Oostende diepte de kloof verder uit onder impuls van Serron, Wilkinson en Djordjevic. Bij de rust vertaalde het klasseverschil zich in de 57-30-score.

  Even leek Oostende de teugels te laten vieren bij het begin van het derde kwart. Vooral Wilkinson toonde tekenen van nonchalance met een aantal slordige passes, maar Oostende-coach Dario Gjergja schudde zijn spelers wakker. Oostende moest zelfs niet echt op het gaspedaal gaan staan om de kloof verder uit te bouwen.

  Antwerp stond er bij en keek er naar. Ouwe krijger Roel Moors kon het niet meer aanzien en kon zijn frustraties niet langer verbergen. Hij pakte Niels Marnegrave stevig aan. Het mocht niet baten, na het derde kwart was de kloof opgelopen tot 39 punten.

  In een overbodig vierde kwart liet Oostende het tempo wat zakken. Marnegrave schoot meer dan twee minuten voor het einde het 101e punt van Oostende binnen. Bij een 103-62-stand was de lijdensweg van de Giants voorbij. Oostende-speler Djordjevic werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

  Oostende - Antwerp Giants: 103-62 (rust 57-30)

  • Quarters: 29-15, 57-30, 82-43, 103-62
  • Topschutters Oostende: Serron 14 punten, Prince 13, Wilkinson 11
  • Topschutters Giants: Archibeque 15 punten, Callahan 9, Pearson 7

  Gjergja: "Goeie mentaliteit getoond"

  Oostende-coach Dario Gjergja was blij met de reactie van zijn spelers na de Europese nederlaag van afgelopen dinsdag. "We hadden van in het begin van de match de goeie mentaliteit, iets dat we dinsdag wat misten", zei Gjergja aan Belgacom. "Waar ik ook blij om ben is dat we onze prestatie in de tweede helft doortrokken."

  "Ik ben blij dat iedereen zijn taken uitvoerde. Doordat we goed verdedigden, kregen we vertrouwen voor de aanval. Normaal had Salumu niet gespeeld, maar voor de wedstrijd heb ik samen met hem beslist om hem toch wat speeltijd te geven. Het is schitterend dat hij er na drie maanden revalidatie opnieuw bij is", sloot een geëmotioneerde Gjergja af.