• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Damme na kopstoot: "Zei niks racistisch tegen Addy"

  Addy reageert als door een wesp gestoken na Van Dammes commentaar.

  De Ghanese linksachter David Addy heeft Waasland-Beveren in de steek gelaten Achter de Kazerne. Hij gaf net na het halfuur Joachim Van Damme een kopstoot voor de neus van de ref, nadat de KVM-speler hem iets had toegeroepen. "Er wordt zoveel geroepen", zegt Van Damme. "Het was zeker niets racistisch."

  Uit het kamp van Beveren was te horen dat Van Damme iets racistisch naar het hoofd geslingerd had van Addy na een gewoon duel op het veld. Van Damme ontkent dat.

  "Er wordt zoveel geroepen op een voetbalveld. Ik riep iets, maar het was zeker niet racistisch. Zegt Addy dat misschien? Dan moet je het hem maar vragen. Feit is dat je niet moet reageren met een kopstoot", besluit Van Damme.

  Addy mocht van Waasland-Beveren echter niet met de pers praten. "We willen hem nu even sparen, omdat hij zeer emotioneel is", zegt coach Ronny Van Geneugden.

  "Van Damme moet iets gezegd hebben dat heel erg was. Want Addy is een rustige jongen, die nooit zomaar zou uithalen zoals hij gedaan heeft. Ik ben zelf verrast over zijn reactie, die overigens niet goed te keuren is."

  "Ik weet niet of er iets racistisch gezegd is. Want dat mag absoluut niet op een veld. Het is aan de club om uit te maken of ze hier een zaak willen van maken."

  Voor KVM-coach Aleksander Jankovic is het duidelijk: "Ik ben er zeker van dat er van racisme geen sprake is. Er wordt zoveel gezegd op een veld."