• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings wint skeelermarathon Berlijn in snelle tijd

  Swings (archieffoto) was vorig jaar ook de snelste in Berlijn.

  Bart Swings heeft de skeelermarathon in Berlijn gewonnen. De 23-jarige Swings had 58'10" nodig om het parcours in de Duitse hoofdstad af te leggen, goed voor een record. "De omloop ligt me en ik had mijn dagje vandaag."

  Bart Swings presteert al enkele jaren goed in Berlijn en dat was ook deze keer niet anders. Met de Zwitser Widmer trok hij op avontuur, maar in de laatste tien kilometer nam Swings ook afscheid van zijn Zwitsers zandzakje.

  Bart Swings finishte in 58'10" en reed het record (59'28"), dat Swings zelf vorig jaar op de tabellen had gezet, aan flarden. Onze landgenoot had aan de finish 3 minuten voorsprong op de Zwitser Widmer.

  Swings zal zich na deze overwinning focussen op het nieuwe schaatsseizoen.

  De rest achterlaten, in Berlijn al na 2 kilometer met Widmer, is een vaste werkwijze van Swings. Zo loopt hij minder kans op valpartijen. "Ik probeer het meestal, maar zelden lukte het zo vroeg. Mijn eerste aanval was meteen raak."

  "Dit parcours is voor mij perfect en daarbij had ik ook echt mijn dagje vandaag. Halverwege zag ik dat er een goeie tijd in zat. Ik merkte dat Widmer moeite had met het tempo. Daarop liet ik hem achter."