• home
 • video
 • pas verschenen

  Hugo Broos stapt toch op bij Algerijnse club

  Broos was amper drie maanden aan de slag bij JS Kabylie.

  Hugo Broos heeft dan toch ontslag genomen als coach van de Algerijnse eersteklasser JS Kabylie. Bij de dood van aanvaller Albert Ebossé vorige maand had Broos al getwijfeld om op te stappen, maar een geschil met de voorzitter blijkt nu de druppel die de emmer doet overlopen. "Ik vertrek met opgeheven hoofd."

  Op 23 augustus stierf de Kameroense spits Albert Ebossé nadat hij werd geraakt door een projectiel vanuit de tribunes. Toen deed de agressieve sfeer bij de clubs Broos al twijfelen over zijn verdere carrière bij de Algerijnse ploeg.

  Uiteindelijk besloot de ex-Rode Duivel om zijn taken voort te zetten. Nu stapt Broos toch op en wel na een geschil met de voorzitter. Hij kon niet leven met de inmenging van zijn voorzitter bij de tactische beslissingen.

  "Ik vind het jammer dat ik deze club moet verlaten, maar ik volg mijn principes", verklaart Broos. "Als de voorzitter je een lijst geeft met spelers die je moet opstellen, kan ik dat niet aanvaarden. Ik ben de coach en ik ben verantwoordelijk voor het technische domein. Ik vertrek met opgeheven hoofd, ook al waren er veel problemen door de dood van Ebossé."