• home
 • video
 • pas verschenen

  Bomans: "De brede selectie biedt verschillende opties"

  Bomans: "Het is kwestie van mee te gaan in de juiste ontsnapping."

  Morgen barst in Ponferrada de strijd los om de felbegeerde regenboogtrui. Bondscoach Carlo Bomans heeft vertrouwen in de Belgische WK-selectie, zelfs zonder uitgesproken topfavorieten. "Ik vraag van mijn renners dat ze vooral eerlijk zijn tegenover elkaar."

  "Het klopt dat we geen uitgesproken kopman hebben", stelt Bomans. "Het is namelijk heel moeilijk om in te schatten welk niveau de renners momenteel hebben. Van Avermaet heeft zich getoond in Canada en in de GP Wallonië. Boonen en Gilbert hebben goed gewerkt, maar het is nog koffiedik kijken hoe het met hen is gesteld."

  "Ik vraag van hen dat ze vooral eerlijk zijn tegenover elkaar over hoeveel brandstof ze nog in de tank hebben. Ze hebben ervaring met een WK, dus is het ook hun verantwoordelijkheid om de juiste beslissingen te nemen tijdens de wedstrijd."

  De bondscoach heeft wel al een beeld van hoe de wedstrijd zal moeten verlopen om de winstkansen te vergroten. "We hebben een heel brede ploeg. We kunnen dus kiezen voor een ontsnapping en dan hebben we verschillende opties. Van Avermaet kan sprinten en ook Vanmarcke kan in zo'n situatie zijn mannetje staan. Boonen zal waarschijnlijk moeten wachten tot het einde. Het is dus kwestie van mee te gaan in de juiste ontsnapping."

  "Maar we hebben geen topfavorieten, dus zullen we moeten rekenen op bondgenoten. Spanje en Italië hebben ook geen topsprinters, dus zij zijn ook niet gebaat bij een massaspurt. Ook Frankrijk en Nederland zullen niet met Degenkolb of Gerrans naar de streep willen trekken."

  "Het belangrijkste is dat de renners, die mee moeten zijn in de finale, er ook staan", besluit de bondscoach. "Je komt niet naar hier voor een vijfde plaats, maar voor een overwinning."