• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgen domineren in kwalificaties Motorcross der Naties

  Kevin Strijbos won de kwalificaties van de open reeks.

  De Red Knights, de Belgische motorcrossers, starten zondag vanaf poleposition in hun jacht op een tweede titel op een rij in de Motorcross der Naties. België dankt dat aan een reekszege van Kevin Strijbos in de kwalificaties, aangevuld met een tweede plaats van Jérémy Van Horebeek.

  Tijdens de kwalificaties rijden alle deelnemers 20 minuten en twee ronden in hun reeks. Jérémy Van Horebeek moest in de MX1-klasse enkel Gautier Paulin laten voorgaan, terwijl Kevin Strijbos de open klasse met overwicht won. In de MX2-klasse, die gewonnen werd door Antonio Cairoli, gaf Julien Lieber op in de vierde ronde.

  Uitslag kwalificaties

  1. België - 3 punten
  2. Frankrijk - 5
  3. Groot-Brittannië - 7
  4. Nederland - 9
  5. Italië - 10
  6. Estland - 10
  7. Duitsland - 10
  8. Verenigde Staten - 11
  9. Zwitserland - 13
  10. Rusland - 18