• home
 • video
 • pas verschenen

  Patro-trainer geschorst na bekermatch tegen Anderlecht

  Eric Eurlings betichtte de scheidsrechter van vooringenomenheid.

  Eric Eurlings, de trainer van tweedeklasser Patro Eisden, werd door de Geschillencommissie tot 11 oktober geschorst voor zijn wangedrag tijdens de bekerpartij tegen Anderlecht. Eurlings reageerde ongepast toen de scheidsrechter Anderlecht twee strafschoppen toekende.

  Woensdagavond verbaasde Patro Eisden Maasmechelen nog vriend en vijand door verlengingen af te dwingen tegen landskampioen Anderlecht. In de eerste helft zag het er nochtans niet goed uit voor de tweedeklasser. Anderlecht kon twee keer scoren vanop de stip.

  Dat leidde tot veel frustraties bij trainer Eurlings. Al bij de eerste strafschop werd het de trainer te veel. Volgens het verslag van scheidsrechter Wim Smet maakte hij ostentatieve gebaren naar het publiek. Bovendien betichtte hij de scheidsrechter van vooringenomenheid door te zeggen dat de wedstrijden van Anderlecht "altijd op dezelfde manier beslecht worden".

  Eurlings werd tijdens de partij al naar de tribune gestuurd, maar zijn gedrag krijgt nu nog een staartje.  Eurlings kreeg een effectieve schorsing opgelegd tot 11 oktober en moet een boete van 300 euro betalen.