• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "Mourinho misschien wel beste manager van laatste 10 jaar"

  Lukaku stond drie seizoenen onder contract bij Chelsea.

  Romelu Lukaku heeft in een gesprek met de Engelse krant Daily Express lovende woorden gesproken over zijn ex-coach José Mourinho. Lukaku vertrok nochtans afgelopen zomer bij Chelsea omdat hij geen speelkansen kreeg van de Portugees.

  "Wat ik bij Chelsea heb geleerd, is dat je moet vechten om dingen te realiseren. Wat ook je situatie is, je moet knokken, hard werken en altijd op je best zijn", zegt Lukaku.

  Lukaku stond drie seizoenen lang op de loonlijst van Chelsea, maar hij speelde er uiteindelijk nauwelijks. Toch vindt de Rode Duivel zijn Londense passage niet mislukt. "Sommigen zien het als een mislukking, maar ik beschouw het als een zegen."

  "Ik heb er kunnen werken met José Mourinho, in mijn ogen misschien wel de beste manager van de voorbije tien jaar. Ik trok me op aan zijn brandende ambitie om telkens weer te winnen. Wat de mensen ook mogen beweren, ik respecteer hem als manager en als mens."

  Lukaku vertelt in het interview ook zijn verhaal van het WK in Brazilië. "Het was een zwaar WK, zeker toen ik tegen Rusland werd gewisseld. Ik weet dat mijn reactie toen verkeerd was. Ik was erg boos, al kan ik normaal mijn emoties wel onder controle houden. Daarna kon ik me toch bewijzen tegen de Verenigde Staten, maar ik was wel ontgoocheld dat ik niet mocht starten tegen Argentinië."