• home
 • video
 • pas verschenen

  Frederik Willems wordt ploegleider bij Lotto-Soudal

  Willems kwam begin augustus zwaar ten val op training.

  Frederik Willems maakt in 2015 zijn debuut als ploegleider bij Lotto-Soudal, de opvolger van de Lotto-Belisol-formatie. De 35-jarige Willems zette in augustus pas een punt achter zijn actieve rennerscarrière na een zware val.

  Lotto-Belisol-renner Frederik Willems kwam begin augustus ten val op training. Hij hield er onder meer enkele gebroken ribben en een hersenschudding aan over. Enkele weken later besloot hij een definitief punt te zetten achter zijn carrière.

  Hij wordt nu sportief directeur bij zijn ploeg. "Vanaf volgend jaar zal Willems zijn dertien jaar lange ervaring als prof, waarvan de laatste drie seizoenen voor Lotto-Belisol, verder doorgeven. Een rol die hij tijdens zijn carrière al speelde op de fiets", klinkt het bij Lotto-Belisol.

  De 35-jarige Willems volgt Jean-Pierre Heynderickx op, die de voorbije drie jaar actief was bij de ploeg. Diens contract werd niet verlengd.