• home
 • video
 • pas verschenen

  Duchâtelet en De Witte: "Nationaal stadion verlieslatend"

  Roland Duchâtelet ziet het financiële plan niet lukken.

  Het nationale stadion dat in Brussel moet komen blijft voor beroering zorgen. Volgens Standard-voorzitter Roland Duchâtelet en zijn collega bij AA Gent Ivan De Witte zal het nooit zoveel kunnen opbrengen als in het business plan wordt vooropgesteld.

  "Dat is gewoon megalomanie, daar is geen ander woord voor. Dit soort dingen doen mij denken aan Lernout en Hauspie", zegt Standard-voorzitter Duchâtelet, die het financiële plan kon inkijken, aan VTM Nieuws.

  "Men gaat ervan uit dat er evenveel inkomsten van zitjes, business seats en reclame zouden zijn als bij alle clubs van eerste klasse samen vandaag. Dat is nogal sterk, want de sponsors zouden in dat geval twee keer zoveel gaan uitgeven. En dat is niet realistisch."

  Hetzelfde klinkt bij Gent-voorzitter Ivan De Witte (foto), die met zijn club het recentste stadion in België heeft gebouwd. De Witte is niet tégen een nationaal stadion, maar meent dat de verwachtingen van wat zo'n stadion kan opbrengen veel te hoog zijn.

  "De vooropgestelde winst uit publiciteit kan nooit bijeengebracht worden zonder concurrentie aan de clubs", zegt De Witte aan VTM. "En het kan toch niet zijn dat de bond zijn eigen clubs concurrentie gaat aandoen?"

  "Bond moet geen stadions bouwen"

  Volgens De Witte is het ook niet de taak van de voetbalbond om stadions te bouwen, waarmee hij de woorden herhaalt van Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe. "De kerntaak van de bond is het goed en ordentelijk organiseren van de competities die er zijn. Ik heb de indruk dat alle aandacht de laatste tijd is verschoven naar het organiseren van een goeie nationale ploeg", zegt De Witte.