• home
 • video
 • pas verschenen

  Costa: "Ik zal mijn regenboogtrui missen"

  Costa: "Deed mijn trui eer aan."

  Rui Costa heeft genoten van zijn jaar in de meest herkenbare trui van het peloton. "Ik denk dat ik die trui alle eer heb aangedaan en ik wil mijn titel graag verlengen", zegt de Portugees bij Cyclingnews.

  Paolo Bettini was in 2007 de laatste die zijn wereldtitel kon verlengen. Rui Costa wil wat graag in zijn voetsporen treden.

  "En als ik niet win, zal ik mijn trui toch missen. Ik probeerde ervan te genieten, in de mooie en in de mindere momenten. Ik vind dat ik mijn trui eer heb aangedaan en vind het belangrijk dat ik later kan zeggen dat ik de regenboogtrui gedragen heb."

  "Ik ben wel tevreden met mijn seizoen. Ik had de pech dat ik ziek uit de Tour moest stappen, maar was wel sterk in de andere koersen die ik er had uitgepikt. Ik reed het hele seizoen op niveau en won de Ronde van Zwitserland."

  "Als ik mijn trui moet afstaan, zal ik andere doelen stellen. Ik denk dat ik volgend jaar weer op de Tour mik, ik wil echt ontdekken hoe goed ik kan zijn in een lange ronde."

  "Wat het WK brengt? Er zijn zo veel goeie renners, ik zal zeker Cancellara, Nibali, Sagan en Valverde in de gaten houden. We zullen wel zien hoe de koers evolueert."