• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermaelen is "fit for duty" bij Barcelona

  Vermaelen (archieffoto) debuteerde gisteren bij Barcelona B.

  Thomas Vermaelen is door de medische staf van Barcelona helemaal fit verklaard en komt dus voor het eerst in aanmerking om opgenomen te worden in de A-kern. Gisteren speelde en scoorde hij al in een oefenwedstrijd van Barcelona B.

  Barcelona ging de 28-jarige Vermaelen afgelopen zomer halen bij Arsenal, ook al sleepte hij op dat moment nog een hamstringblessure mee die hij op het WK in Brazilië had opgelopen.

  Vermaelen traint al enkele weken met de groep, maar coach Luis Enrique wou geen risicio's nemen en liet de verdediger rustig terugkeren.

  Gisteren trok hij voor het eerst voor een wedstrijd het shirt van Barcelona aan, voor een oefenwedstrijd van Barcelona B tegen de U19 van Indonesië. Vermaelen speelde een uur en opende met het hoofd de score in de 6-0-overwinning.

  Zaterdag ontvangt Barcelona op de zesde speeldag van de Primera Division Granada. Gisteren werd 0-0 gelijkgespeeld tegen Malaga, het eerste puntenverlies dit seizoen voor de Spaanse competitieleider.