• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanden Borre deelt uit en traint met Brusselse jongeren

  Vanden Borre: "Ik was een van hen vroeger."

  Anderlecht-speler en Brussels boegbeeld Anthony Vanden Borre is peter van een project om jongeren door voetbal op school te houden. Hij bezocht twee gemeenten en deelde uitrustingen uit. Dat leverde enkele leuke foto's op.

  De "Royal Sporting Club Anderlecht Constant Vanden Stock Foundation" heeft een project opgezet om in het Brusselse tegen schoolverzuim en leerachterstand te strijden bij jonge kinderen die het niet altijd even breed hebben.

  De bedoeling is om wekelijkse trainingen te houden voor kinderen tussen 10 en 13, gekoppeld aan een toernooi op de fandag. Anthony Vanden Borre, die nog revalideert van een blessure, bezocht de trainingen in Evere en Sint-Pieters-Woluwe.

  "Het is een eer dat ik dit project als peter mag steunen. Voetbal is, zeker in bepaalde Brusselse wijken, niet enkel een sport, maar ook een manier van opvoeden."

  "Ik ben blij dat ik de jongeren kan stimuleren om harder te werken tijdens de training en op school. Ik was zelf een van hen toen ik jong was", zegt Vanden Borre.