• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA overweegt Liverpool, Inter, Roma en Monaco te straffen

  Liverpool moet op zijn tellen passen.

  De Europese voetbalbond heeft zeven clubs in het vizier die het niet te nauw genomen hebben met de financial fair play. Liverpool, Inter, Monaco en Roma zijn de grootste namen die in het oog springen. Zij moeten op korte termijn op het matje komen.

  Zeven clubs zouden zich niet gehouden hebben aan de regels van de financiële fair play. De geviseerde teams zijn Liverpool, Inter, Roma, Monaco, Besiktas, Sporting Lissabon en Krasnodar.

  Volgens de financiële controlekamer van de UEFA hebben die clubs, die allen Europees voetbal spelen, meer geld uitgegeven aan transfers en/of spelerslonen dan ze binnengekregen hebben.

  De zeven krijgen twee maanden de tijd om de UEFA extra informatie te verschaffen over hun financiële activiteiten. Daarna kan de UEFA eventueel sancties uitspreken, gaande van een waarschuwing tot boetes en zelfs uitsluiting van Europees voetbal.

  Vorig seizoen raakten negen clubs in de problemen door de financiële fair play. Onder meer PSG en Manchester City werden op de vingers getikt.