• home
 • video
 • pas verschenen

  Regenboogstrijd vindt in 2017 plaats in Noorwegen

  Rui Costa verdedigt zondag zijn wereldtitel.

  De wereldtruien in de wegritten zijn nog niet uitgedeeld in Ponferrada, maar het peloton weet nu al waar het in 2017 een gooi kan doen naar het felbegeerde regenboogshirt. De Noorse stad Bergen zal in dat jaar het decor vormen voor de strijd om de wereldtitel.

  De renners strijden deze week voor de regenboogtrui in Ponferrada (Spanje). Volgend jaar verwelkomt Richmond (VS) het regenboogcircus, in 2016 is Qatar aan de beurt.

  De UCI heeft in Ponferrada nu ook bekendgemaakt dat in 2017 Bergen (Noorwegen) het WK mag organiseren. Ook Innsbruck (Oostenrijk), Bogota (Colombia) en Melbourne (Australië) hadden een gooi gedaan naar het evenement, maar grijpen dus naast de hoofdprijs.

  Noorwegen mocht het WK wielrennen al één keer verwelkomen. In 1993 reed een piepjonge Lance Armstrong in Oslo naar de wereldtitel.

  Bekijk hier nog eens de overwinning van Armstrong in 1993