• home
 • video
 • pas verschenen

  Hulsmans loopt meerdere breuken op bij val in Houtland

  Hulsmans in betere tijden dit jaar.

  Voor Kevin Hulsmans is de Omloop van het Houtland geen pleziertochtje geworden. De kopman van Vastgoedservice brak bij een val zijn linkersleutelbeen, linkerpols en twee ribben. Vandaag gaat hij onder het mes.

  "Het gebeurde toen een eerste waaier, waar ik deel van uitmaakte, weer werd ingelopen door het peloton", vertelt Hulmans op de website van zijn team. "Er werd wat geduwd en getrokken, ik werd aangetikt en ging overkop."

  "Ik probeerde de val nog te breken met mijn voet, maar er was geen ontkomen meer aan. Ik voelde meteen dat het goed fout zat. Ik twijfelde geen seconde aan een sleutelbeenbreuk. Het was een ferme smak."

  Hulsmans werd overgebracht naar het ziekenhuis in Herentals, waar naast een sleutelbeenbreuk ook een gebroken pols en een dubbele ribbreuk werden vastgesteld. "Het linkersleutelbeen is op drie plaatsen gebroken, dus het is geen propere breuk."

  Voor Hulsmans is dit meteen het einde van zijn seizoen, een jaar om snel te vergeten. "Ik werd een paar keer ziek op een cruciaal moment. En nu dit. Maar dat is koers, zeker? Niets aan te doen."