• home
 • video
 • pas verschenen

  Dylan Teuns: "Ze zullen naar mij kijken vrijdag"

  Teuns wil "strijden om de trui".

  De Belgische beloften zitten barstensvol vertrouwen voor hun WK-wegrit, die vrijdagnamiddag op het menu staat, met "meerdere kandidaat-winnaars". Ook de bondscoach legt de lat hoog en gelooft in de regenboogtrui.

  Bondscoach Jean-Pierre Dubois beseft dat de weelde groot is en dat zijn punchers kunnen scoren. "Het is een grote luxe om met Tiesj Benoot, Dylan Teuns en Loïc Vliegen aan de start te kunnen komen."

  "Ik heb de ploeg rond hen gemaakt, met renners die hen zo ver mogelijk moeten brengen. En dan houden we nog sprinter Jasper De Buyst achter de hand."

  "We hopen dat de koers hard wordt gemaakt. Dat zal moeilijk voor ons zijn om te doen, want we zijn maar met zijn zessen. Ik ga zeker niet direct mannetjes opofferen, we wachten wel af wie zijn verantwoordelijkheid opneemt. We moeten rekening houden met de Australiërs, Fransen en Denen, die snelle mannen hebben."

  "Ik zal tevreden zijn als iedereen zijn best doet en weegt op de koers. Hopelijk zijn mijn beloften top, dan zullen we de Belgen vooraan zien. Een medaille kan zeker. Ik leg de lat hoog, we willen het hoogst mogelijke bereiken."

  Teuns: "Ga strijden om de regenboogtrui"

  Dylan Teuns gooide de laatste weken hoge ogen als BMC-stagiair en blonk onder andere in de Ronde van Groot-Brittannië uit. Hij pronkt op vele lijstjes om bovenin te finishen.

  "Ik wil zeker de finale kleuren", zegt Teuns bij Sporza. "De power in mijn benen is er. Ik zal ook wel tevreden zijn met een mooie ereplaats, maar ik ben toch heel gemotiveerd om voor die regenboogtrui te strijden."

  "Het parcours is ook geschikt voor onze ploeg. Het is voor ons collectief sterk blok een voordeel dat het een afvallingsrace zal worden. We willen diep in de finale nog met enkele Belgen voorin zijn en hopen dat de sprinters overboord zijn."

  "Ik wil op de laatste klim vooraan koersen en proberen dan het verschil te maken. Ze zullen wel naar me kijken, want onder anderen Van der Poel heeft me getipt. Mijn topfavoriet blijft wel de Australiër Caleb Ewan."

  "Meerdere Belgische paarden om op te wedden"

  • Loïc Vliegen: "Ik ben blij dat ik een beschermde rol heb en wil de finale rijden. Ik voel me goed en hopelijk haal ik een goeie uitslag. De top tien kan, maar beter is beter. Eigenlijk hoop ik in een ontsnapping met drie te belanden."
    
  • Tiesj Benoot: "Ik rijd al enkele maanden bij de profs en voel dat het een ander niveau is. Die ervaring kan me helpen, maar goed, alle WK-favorieten rijden al bij de profs of zijn stagiair bij WorldTour-ploegen. Ik verwacht dat we onze voet naast de concurrentie zullen zetten."
  • Jasper De Buyst: "Mijn ambitie is om een zo goed mogelijk resultaat te halen. En als het niet voor mij is, dan wel voor de ploeg. We hebben meerdere paarden om op te wedden en goud binnen te halen. We hebben drie punchers en ikzelf kan de sprint afwachten." 
    
  • Floris De Tier: "Ik heb normaal een werkende rol in onze sterke ploeg. Ze zullen naar ons kijken, maar ik hoop toch iets te kunnen forceren voor de ploeg in de finale."
    
  • Kenneth Van Rooy: "Zo'n WK is heel leerrijk. Je kunt veel opsteken van de profs, die heel vriendelijk voor ons zijn. Ik zal doen wat van mij verwacht wordt. Ofwel om vooruit te raken, ofwel om onze kanshebbers zo lang mogelijk bij te staan."