• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld en zijn maats weigeren een vrije dag van Koeman

  Koeman wilde een cadeau geven, maar het werd niet aanvaard.

  Het gaat Southampton voor de wind. De club van de broers Ronald en Erwin Koeman staat tweede in de Premier League en wipte dinsdag Arsenal uit de League Cup. Het nieuwe elan inspireert de spelersgroep tot nog meer trainen.

  "Na onze 1-2-overwinning op Arsenal wilde ik de spelers woensdag een vrije dag geven, maar ze zijn naar me toegekomen en zeiden dat ze een hersteltraining verkozen boven een snipperdag", zegt Ronald Koeman.

  "Dat wil natuurlijk iets zeggen. Het is zeer positief dat ze zoiets doen en daaruit spreekt hun ambitie. Die ambitie en de professionaliteit delen ze met mij. Daar kun je alleen maar blij mee zijn."

  "Je voelt dat dit een nieuwe situatie is voor de club. Na onze zeer goeie start liggen de verwachtingen hoger, maar ik wil er wel op wijzen dat een seizoen langer duurt dan vijf wedstrijden. In de Premier League zijn er 38 en die zijn allemaal lastig."

  "Er kan dus nog veel gebeuren de komende weken en maanden. Maar als we de focus kunnen houden, kan er wel nog veel moois volgen. Zo zullen we er zaterdag opnieuw staan, thuis tegen QPR."

  Alderweireld is er opnieuw bij

  Koeman mocht vandaag op training trouwens Toby Alderweireld begroeten. Onze landgenoot ontbrak vorige week op het wedstrijdblad door een hamstringblessure, maar is al genezen. "We moeten nu afwachten hoe Toby op de arbeid van vandaag reageert", zegt Koeman. "Als dat goed loopt, kan hij opgenomen worden in de selectie voor QPR."

  Een tweet van Alderweireld: