• home
 • video
 • pas verschenen

  "Boonen is de sympathiekste, maar ik durf geen tips te vragen"

  Lenny Druyts is onder de indruk van Boonen.

  De meisjes bij de Belgische WK-juniorenploeg kijken op naar de profs die in hetzelfde hotel logeren. Met twinkelende ogen genieten ze van de "unieke belevenis" in Ponferrada. En ondertussen zijn ze ook bijzonder gemotiveerd om morgenochtend hun best te doen op het WK.

  Saartje Vandenbroucke (kleine foto) is er voor het eerst bij op het WK. "Het is overdonderend. Ik zat al naast Sep Vanmarcke op het vliegtuig en het is leuk om met de profs op hotel te zitten, ze zijn sympathiek. Ik verkende het parcours al en het is selectief, daar ben ik niet verdrietig om. Je kunt laten zien hoe goed je bent. Het zou mooi zijn als ik de finale mee kan rijden."

  Eva Maria Palm is al langer op het WK, ze werd 31e in de tijdrit. "Daar ben ik al van gerecupereerd. Dat was niet zo moeilijk, want ik kon niet diep gaan in de tijdrit. De wegrit zie ik wel zitten, misschien kan ik in een ontsnapping meegaan."

  Ook Fien Delbaere voelt zich goed in Ponferrada. "Hopelijk kan ik vrijdag een mooie koers rijden, ik verwacht alvast een afvallingsrace waarin ik me opoffer. Het is uniek om met de profs op hotel te zitten. Dat neem je je hele leven mee. Of ik ze iets durf te vragen? Neen, dat niet."

  Lenny Druyts is onder de indruk van Tom Boonen. "Iedereen is vriendelijk, maar hij steekt erbovenuit. Hij is de sympathiekste. Neen, ik heb hem nog niets durven te vragen. Over de koers? Top 20 zou mooi zijn, ik verwacht een sprint van een klein groepje."

  Lenny Druyts: "Boonen steekt erbovenuit"

  Saartje Vandenbroucke: "Overdonderend"

  Fien Delbaere: "Ervaring neem je heel je leven mee"

  Eva Maria Palm: "Zie WK vrijdag wel zitten"