• home
 • video
 • pas verschenen

  Wiggins maakt volgend jaar jacht op werelduurrecord

  Bradley Wiggins heeft in juni een afspraak met de wielergeschiedenis.

  Na Jens Voigt is het volgend jaar aan Bradley Wiggins om het werelduurrecord aan te vallen. "Dan heb ik in de winter een doel om op te staan", vertelt de 34-jarige Brit.

  Bradley Wiggins heeft zijn recordpoging volgend jaar in juni gepland. "Ik wil me deftig voorbereiden", vertelt de eigenzinnige Brit aan de BBC. "En dan heb ik een doel om komende winter voor op te staan."

  Vorige week reed Jens Voigt het record van de Tsjech Ondrej Sosenka (49,700 km) aan flarden. De 43-jarige Duitser legde 51,115 kilometer af in een uur. "Ik was verrast met zijn beslissing om het werelduurrecord aan te vallen, maar hij heeft dat fantastisch gedaan."

  Het werelduurrecord past in Wiggins plannen om terug te keren naar zijn eerste liefde: het baanwielrennen.