• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Halve finales beter op de Heizel spelen"

  "Ik speelde eens een halve finale voor 3.000 mensen."

  AA Gent neemt vanavond zijn intrek in het stadion van vierdeklasser Namen. Niet meteen een topaffiche waar het storm voor loopt. Trainer Hein Vanhaezebrouck denkt na over een nieuwe formule in het bekervoetbal.

  Dat niet alle 1/16e finales in de beker vanavond uitverkocht zullen zijn is een open deur intrappen. De publieke belangstelling laat het in de Cofidis Cup al jaren afweten.

  Hein Vanhaezebrouck, die met AA Gent vierdeklasser Namen bezoekt, heeft een voorstel om de beleving rond de beker op te krikken. "Waarom doen we niet zoals in Engeland? Laat de halve finales op de Heizel plaatsvinden", zegt Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws.

  "Ik ben ervan overtuigd dat er dan 20.000 of 30.000 toeschouwers zouden zijn. Meer nog: mocht de halve finale - in één wedstrijd dan wel - een duel tussen Club Brugge en Anderlecht zijn, zit het stadion vol."

  "Zelfs Kortrijk zou met minstens 10.000 man naar de Heizel gaan. Weet je, ik ben ooit op Club Brugge geweest voor een halve finale en er waren amper 3.000 mensen. Mensen zijn niet geïnteresseerd in die voorrondes. Maar als hun club zich plaatst voor de finale, zijn er tickets tekort."

  "Daarnaast zou het goed zijn dat de eersteklassers in een vroeger stadium aan de slag moeten, ook al laat de kalender dat niet toe. Dan krijg je meer duels van David tegen Goliath."

  "Moeilijkste bekermatch is vaak de eerste"

  Namen is samen met Sint-Gillis-Waas de enige vierdeklasser in de 1/16e finales. Het zou een hapklare brok moeten worden voor AA Gent, ware het niet dat de beker geen zekerheden biedt. Vanhaezebrouck: "De moeilijkste bekermatch is vaak de eerste. Hoewel ik die nooit verloren heb, had mijn ploeg toch twee keer strafschoppen nodig om door te gaan en twee keer verlengingen."

  Alle wedstrijden in de 1/16e finales vanaf 20u live met tekst op sporza.be: