• home
 • video
 • pas verschenen

  Mignolet bijna in langste penaltyreeks aller tijden

  Mignolet werd gevierd door zijn ploegmakkers.

  Liverpool heeft gisteren pas na 30 strafschoppen Middlesbrough uitgeschakeld in de Engelse League Cup. Indrukwekkend van de ploeg van Simon Mignolet tegen die van Jelle Vossen, maar net geen record. Bekijk hier lange sessies in ons toplijstje, van Pfaff tot Clepkens.

  2014: Liverpool - Middlesbrough 14-13 na 30 penalty's

  Liverpool-doelman Simon Mignolet pakte de eerste strafschop van Middlesbrough, maar werd daarna 13 keer geklopt. De laatste strafschop ging naast de hoek die Mignolet gekozen had. De Liverpool-doelman had overigens ook zelf zijn penalty omgezet, net als Middlesbrough-spits Jelle Vossen.

  2005: KK Palace -Civics Windhoek: 17-16 na 48 penalty's

  De finale in de beker van Namibië in 2005 staat in het Guinness Book of Records als langste penaltyreeks in de voetbalgeschiedenis. Enkele spelers kwamen zelfs drie keer aan de beurt voor KK Palace de beker in de lucht mocht steken bij 17-16. De strafschoppenreeks duurde ellenlang.

  2007: Nederland U21 - Engeland U21 13-12 na 32 penalty's

  Pas na 32 strafschoppen wist Nederland de finale van het EK voor beloften in 2007 te bereiken. Het was trouwens op dat EK dat België zich wist te plaatsen voor de Olympische Spelen door eveneens de halve finales te halen. Daarin verloren de Belgen trouwens tegen Servië, dat op zijn beurt de finale van Nederland verloor.

  2006: Ivoorkust-Kameroen 12-11 na 24 penalty's

  In de kwartfinale van de Africa Cup in 2006 scoorden alle elf Ivorianen en Kameroeners hun eerste strafschop. Daarna was het Samuel Eto'o die zijn tweede poging miste. Drogba maakte het af. Ivoorkust staat op de Africa Cup garant voor lange penaltysessies. In 1992 klopte het Ghana met 11-10 en in 2012 verloor het na 20 strafschoppen van Zambia.

  2009: RC Mechelen - Zulte Waregem 10-9 na 22 penalty's

  In de achtste finales van de Belgische beker in 2007 werd Racing-doelman Michael Clepkens de held. Na een lange strafschoppenreeks pakte hij eerst de strafschop van zijn collega-doelman Sammy Bossut en beslist daarna de match zelf.

  1992: Antwerp-KV Mechelen 9-8 na 22 penalty's

  De Belgische beker ging in 1992 na een sessie 22 strafschoppen naar Antwerp. Doelman Ratko Svilar schoot als laatste Antwerp-speler de bal voorbij Preud'homme en pakte daarna nog de pingel van Lei Clijsters.

  1983 Bayern - PAOK 9-8 na 20 strafschoppen

  Jean-Marie Pfaff werd in de tweede ronde van de UEFA-beker 1983-1984 de matchwinaar voor Bayern tegen PAOK Saloniki. Eerst stopte hij bij 8-8 de penalty van Malioufas om daarna de beslissende elfmeter te scoren.