• home
 • video
 • pas verschenen

  Michel Verschueren: "Hey Belgen, maak uw mooie landje niet kapot"

  Michel Verschueren is sinds een maand of drie actief op Twitter. Zeer actief. Zo twitterde hij gisteren dat studenten in ons land "genoeg tijd hebben om te zeuren en te zuipen" maar niet om het verhoogde inschrijvingsgeld te betalen.

  Die tweets kwamen de voormalige manager van Anderlecht natuurlijk op heel wat gemengde reacties te staan en daarom mocht Verschueren vanochtend in het programma Hautekiet op Radio 1 in één minuut nog eens uitleggen wat hij precies bedoelde.

  "Ik heb een signaal willen geven aan de Belgen. We hebben in 2008 een crisis op ons zien afkomen en we hebben die vrij goed overleefd. De regering heeft de schade kunnen beperken, België is er beter uitgekomen dan sommige buurlanden", zegt Verschueren.

  "De nieuwe regering is nu bezig met een programma op te maken voor de toekomst. De hoofdzaken zijn een budgettair evenwicht zoeken, de schulden afbouwen en geld zoeken om te investeren. Dat wordt opgelegd door Europa."

  "Het is dus broodnodig en om daarin te slagen, moet iedereen willen helpen. Wel, de Vlaamse regering heeft pas haar programma bekendgemaakt en meteen dreigt iedereen met staking. De federale regering is nog niet klaar en men begint ook al te dreigen: de politie, de studenten, alleman..."

  "Dan zeg ik: hey Belgen, opgelet en blijf kalm! Sla de handen in elkaar en maak geen ruzie. Maak uw mooie landje niet kapot. Het is hier mooi om te leven, te werken..." En toen was de minuut van Verschueren voorbij en moest Jan Hautekiet hem uit de ether halen (klik op het audiofragment hieronder).

  De (te korte) minuut van Verschueren bij Hautekiet:

  De tweets van Verschueren van gisteren: