• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Niet leuk, maar we hebben zondag nog"

  Omega Pharma-Quick Step heeft in Ponferrada zijn wereldtitels in de ploegentijdrit en de individuele tijdrit niet kunnen verlengen. Manager Patrick Lefevere reageert ontgoocheld, maar erkent het meesterschap van Bradley Wiggins en richt het vizier al op de wegrit.

  "We weten uit ervaring: als Wiggins zich ergens op concentreert, dan haalt hij het meestal", zegt Lefevere. "Zijn palmares spreekt ook voor zich."

  "Er zijn maar weinig renners die dit parcours hebben afgelegd: begonnen als pistier, alle soorten titels gewonnen, op de weg hetzelfde doen, de Tour winnen en meer dan waarschijnlijk ook eindigen op de piste."

  "Wij hadden zondag al de indruk dat Tony er niet bovenuit stak bij ons, niet zoals andere jaren. Maandag was hij er zelf een beetje door ontgoocheld. Gisteren hadden we de indruk dat hij zich herpakt had."

  "Maar kijk: we spreken niet over 1 of 2 seconden, maar over meer. Dat bewijst dat de beste met de trui hier achter mij staat. Zegt Tony dat hij moe was? Voilà, dan zal dat wel zo zijn."

  Twee wereldtitels verloren in een week, hoe gaat Lefevere daar mee om? "Het is een beetje pijnlijk. Maar als we nu een slecht seizoen hadden beleefd, dan zou ik er meer mee inzitten. Maar we hebben meer dan 60 zeges, wonnen Roubaix, ritten in alle grote rondes en eindklassementen."

  "Wereldtitels geven we niet graag af, en twee in een week nog veel minder. Maar we hebben zondag nog, ik zal de gekken doen dromen."