• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk, Westerlo, Waasland-Beveren en Moeskroen sneuvelen

  Club mag vieren tegen Aalst.

  Met Racing Genk, Westerlo, Waasland-Beveren en Moeskroen-Péruwelz zijn vier eersteklassers gesneuveld in de 1/16e finales van de beker van België. Anderlecht had verlengingen nodig om Patro Eisden af te schudden, Club Brugge en Standard rekenden eenvoudig af met hun tegenstanders.

  Voor Racing Genk is het bekeravontuur al afgelopen. Tweedeklasser Racing Mechelen legde de Limburgers over de knie. Yagan scoorde de enige goal vanaf het penaltypunt.

  Een van de grootste verrassingen viel op het veld van derdeklasser Olsa Brakel, waar Westerlo een gruwelijke vernedering incasseerde. De thuissupporters konden hun ogen niet geloven toen het na amper vier minuten al 2-0 stond. Westerlo droop uiteindelijk af met 6-1.

  Met Waasland-Beveren en Moeskroen-Péruwelz sneuvelden wel nog twee eersteklassers. Tweedeklasser Lommel United bleef de Waaslanders met 2-1 de baas. Moeskroen-Péruwelz moest na penalty's het onderspit delven bij derdeklasser Koksijde.

  Anderlecht met moeite, Club en Standard met brio

  Club Brugge en Standard kwamen vanavond niet in de problemen. Club klopte Eendracht Aalst met 6-1, Tom De Sutter scoorde meteen twee keer bij zijn terugkeer. Standard ging met 0-3 winnen bij tweedeklasser Heist.

  Anderlecht had het niet onder de markt bij Patro Eisden. Ondanks een 1-3-voorsprong moest het nog verlengingen spelen, waarin Mitrovic Anderlecht bevrijdde: 3-5.

  Lokeren en Cercle Brugge hadden hun schaapjes wel snel op het droge. Lokeren verslikte zich niet in Sint-Eloois-Winkel (derde klasse), dat met 6-0 naar huis gestuurd werd. Cercle Brugge trakteerde vierdeklasser Sint-Gillis-Waas op 1-7.

  AA Gent moest zwoegen, maar vloerde vierdeklasser Namen met 1-3 dankzij drie goals van Lepoint. Ook KV Mechelen (0-2 bij Dessel), Lierse (4-0 tegen STVV), Charleroi (2-0 tegen Eupen) en Oostende (1-3 bij Zaventem) lieten zich niet verrassen.

  Kortrijk leek op weg naar verlengingen bij OH Leuven, maar de West-Vlamingen maakten in het slot toch nog het verschil: 1-3. Zulte Waregem heeft eindelijk nog eens kunnen proeven van de zege. Het ging bij Antwerp vlot winnen met 0-4.

  Klik in onderstaande tabel op een wedstrijd om alles te weten te komen over het matchverloop.