• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Hoe kan Staelens nu onder vuur liggen?"

  Lorenzo Staelens, goed bezig bij Cercle, vindt Vandenbempt.

  Peter Vandenbempt brak gisteravond in Extra Time een lans voor Cercle Brugge-coach Lorenzo Staelens, die volgens bepaalde berichten al zou moeten vrezen voor zijn job. "Als er iets is wat hij verdient, is het een standbeeld."

  Vorige week las Vandenbempt in de krant, in de aanloop naar Cercle-Charleroi, dat Staelens onder vuur lag en bij een nederlaag eventueel ontslagen zou worden. "Ik wist niet wat ik zag, ik viel uit mijn stoel toen ik dat las", zegt Vandenbempt.

  "Want, als het klopt, zijn ze bij Cercle Brugge dan zo kort van geheugen? Ik denk dat er maar één ding is dat je voor Lorenzo Staelens kan zetten en dat is een standbeeld. Als je weet hoe hij hen, met beperkte middelen en een beperkt budget, in eerste klasse heeft gehouden..."

  "Goed, hij heeft wat geëxperimenteerd in de play-offs, dat is hem slecht bevallen. En communiceren over je bestuur via Facebook, oké, daar kun je je vragen bij stellen."

  "Maar als je kijkt wat hun programma is geweest, tegen wie ze dit seizoen al hebben gespeeld: gelijk tegen Gent, gewonnen van Lokeren, gelijk tegen Club Brugge, gelijk tegen Racing Genk, ..."

  "Wat is dan het probleem? Tegen de eerste vijf hebben ze gespeeld. Wat is het probleem? Ik begrijp er helemaal niks van. Dat hij altijd zijn gedacht zegt? Ik zou denken dat dat een gave is."

  "De mensen van Cercle Brugge zijn toch altijd geprezen voor hun gezond verstand? Dus ik zou zeggen: het gezond verstand moet aangewend worden om ervoor te zorgen dat Lorenzo Staelens zijn werk kan blijven doen."

  "Ik begrijp niet dat een trainer zo snel onder vuur kan liggen, bij Cercle Brugge dan nog, toch een club van standvastigheid. Als hij een spits had, zoals Westerlo er nu één heeft, om die maar te noemen, dan stonden ze nu in de top zes." Nu is Cercle met 9 punten uit 8 wedstrijden twaalfde.