• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Acker: "Weten nog niet wie naar Rio mag"

  Met een derde en een tiende plaats waren Evi Van Acker en Emma Plasschaert succesvol op het WK zeilen. Toch was Van Acker niet tevreden, vertelde ze in Café Corsari. Beiden zijn ook nog niet zeker van de Spelen, want België mag maar 1 zeilster sturen.

  "Brons op het WK is natuurlijk een goeie prestatie, maar ik had het gevoel dat er meer inzat en dus ben ik nog altijd ontgoocheld", zegt Evi Van Acker. "Ik denk dat ik zeker goed genoeg was voor zilver en misschien wel goud."

  In de medal race lag Van Acker nochtans op kop. "Maar in het tweede deel van die race ging het van hero naar zero. Ik heb het al honderd keer besproken met mijn coach. Als je op kop ligt, dan moet je je positie verdedigen en dat was ik even vergeten."

  "Er was ook een enorme winddraaiing. De eersten werden laatste en omgekeerd en zo zag ik zilver en misschien goud door mijn vingers glippen. Dat was echt een domme fout."

  "Schoenen gekregen om Evi te helpen"

  Met haar derde plaats bezorgde Van Acker België wel een ticket voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Dat deed eigenlijk ook Emma Plasschaert met haar tiende plaats.

  "Ik had een voldaan gevoel na de races en dat resulteerde nu in een tiende plaats. Het had ook top 7 kunnen zijn, als de omstandigheden hadden meegezeten. Maar ik ben blij met mijn tiende plaats."

  Plasschaert speelde ook een rol in de bronzen plak van Van Acker. "Ik heb Evi geholpen door in de medal race negende te worden. Door de Tsjechische nog in te halen heb ik er eigenlijk voor gezorgd dat Evi nog brons had. Ik heb er wel een paar schoenen voor gekregen."

  "Weten nog niet wie van ons naar Rio zal gaan"

  Ondanks de twee plaatsen in de top tien mag België maar één zeilster in de Laser Radial-klasse sturen naar de Olympische Spelen van 2016.

  "Geen van ons beiden is al zeker van Rio", legt Van Acker uit. "We weten ook nog niet op basis van welke wedstrijden zal beslist worden wie van ons naar Rio zal gaan." In 2012 won Van Acker brons op de Olympische Spelen van Londen.