• home
 • video
 • pas verschenen

  Roef: "Blij dat ik in de beker weer mag spelen"

  Davy Roef presteerde sterk in de Champions League.

  Davy Roef verdedigde het Anderlecht-doel met verve in de Champions League-wedstrijd bij Galatasaray. In de competitie moest de jonge doelman zijn plaats wel weer afstaan aan Silvio Proto, maar in het bekerduel tegen Patro staat Roef opnieuw tussen de palen.

  "Ik ben blij dat ik opnieuw mag spelen", laat de doelman weten op de RSCA-site. "Ik zal er alles aan doen om het vertrouwen van de coach niet te beschamen."

  "De bekermatch tegen Patro Eisden Maasmechelen wordt misschien wel moeilijker dan het duel tegen Galatasaray. Toen kende niemand mij en stond ik zonder stress aan de aftrap. Na mijn goeie CL-match zullen de verwachtingen wat hoger liggen."

  Ook de UEFA merkte de knappe prestatie van Roef op en plaatste hem in het CL-elftal van de week. "Ik was verrast, maar vooral ontzettend vereerd om tussen spelers als Bale, Tevez en Piqué te staan. Maar die match is volledig afgesloten."

  "Nu telt alleen maar de beker en iedereen weet dat Anderlecht het vaak moeilijk heeft in die competitie. Maar als we dezelfde mentaliteit als de voorbije weken tonen, moet het wel lukken."