• home
 • video
 • pas verschenen

  Pro League: "Willen totale transparantie over Eurostadion"

  Pro League-voorzitter Dupont (l) wil antwoorden van de bondstop.

  De Pro League, de vereniging van de 16 eersteklassers, heeft een "lange en heftige vergadering achter de rug". Dat zei voorzitter Michel Dupont achteraf. Twee belangrijke thema's kwamen aan bod: de vertrouwensbreuk tussen de clubs en de bond en het Eurostadion.

  De eersteklassers zijn bezorgd over het reilen en het zeilen binnen de bond en vinden dat er nog vele onbeantwoorde vragen zijn voor het management.

  "We maken ons zorgen over alle incidenten die naar boven zijn gekomen in de voorbije weken. Het kan niet dat het KBVB-management een eigen pad bewandelt. We zijn het verplicht om duidelijkheid te vragen en te krijgen."

  "We zullen een vergadering beleggen waarbij de clubs hun vragen aan CEO Steven Martens en bondsvoorzitter De Keersmaecker kunnen voorleggen."

  "We willen transparantie van het bondsbeleid. Want er is toch een vertrouwensbreuk ontstaan en het is belangrijk dat we het vertrouwen kunnen herstellen."

  "Eurostadion kan niet door KBVB gedragen worden"

  Brussel is door de UEFA verkozen als een van de gaststeden voor het EK 2020. Er moet dus een stadion verrijzen en dat zorgt voor flink wat discussie binnen de Pro League. Meerdere clubs hebben er problemen mee dat Anderlecht zijn intrek in het stadion zou nemen.

  "Ons standpunt hierover is niet gewijzigd door de toekenning van de UEFA. We willen totale transparantie naar alle clubs toe. Momenteel hebben we alvast nog altijd een aantal pertinente onbeantwoorde vragen", klinkt het bij de eersteklassers.

  "We blijven erbij dat er geen middelen vanuit de KBVB vrijgemaakt mogen worden voor de bouw van het stadion en het project niet gedragen mag worden door de bond."

  "Het behoort niet tot de kerntaken van de bond en dus kan die geen voortrekker spelen bij de bouw van één stadion. De bond moet alle clubs op gelijkaardige wijze ondersteunen."