• home
 • video
 • pas verschenen

  Portugal stelt geschorste Santos aan als bondscoach

  Als bondscoach van Griekenland kreeg Santos een schorsing van acht speeldagen.

  Fernando Santos is de opvolger van de ontslagen Paulo Bento als bondscoach van Portugal. De keuze voor Santos is opvallend: de 59-jarige Portugees kreeg op het WK voetbal immers een schorsing van acht duels als coach van Griekenland.

  Santos wordt morgen voorgesteld. Bento (foto) moest op 11 september de plaat poetsen na een vernederende nederlaag in Albanië (1-0). En het WK was ook al geen succes geweest.

  Santos, die op 10 oktober 60 jaar wordt, krijgt de taak om het elftal rond sterspeler Ronaldo te vernieuwen en te verjongen.

  Santos is de eerste Portugese coach die de drie grote clubs in zijn land trainde: Porto, Benfica en Sporting Lissabon. De rest van zijn carrière vertoefde hij bij de top in Griekenland: AEK Athene, Panathinaikos en PAOK Saloniki.

  Onder zijn leiding haalde Griekenland de kwartfinales op Euro 2012 en de achtste finales op het WK in Brazilië. Na de strafschoppenreeks in de laatste WK-match tegen Costa Rica ging hij over de rooie tegen de wedstrijdleiding en kreeg hij zijn lange schorsing.