• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende moet Euroleague-droom al opbergen

  John Edward Prince, nieuw in Oostende, vliegt naar de ring.

  Voor BC Oostende is het Euroleague-kwalificatietoernooi op een flinke ontgoocheling uitgedraaid. De landskampioen werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Villeurbanne (Frankrijk): 77-86. "Een verschil in ervaring en kwaliteitsverschil", klinkt het bij BCO.

  Oostende mocht het kwalificatietoernooi voor de Euroleague, ook wel de Champions League van het basketbal genoemd, zelf organiseren. Op de winnaar van het evenement met acht clubs ligt een ticket voor de Euroleague te wachten.

  Oostende wou die kans voor eigen volk maar wat graag grijpen, maar Villeurbanne, waar NBA-ster Tony Parker (foto) voorzitter is, wilde het spelletje duidelijk niet meespelen.

  Oostende haalde in het tweede kwart wel nog een achterstand op, maar liep vervolgens na een 2-10-tussenspurt altijd achter de feiten aan.

  Even kwam Oostende nog terug tot op drie punten, maar toen ging het licht definitief uit. Edwin Jackson knalde vanuit alle hoeken raak voor Lyon Villeurbanne. Donderdag volgt in de halve finales een Frans onderonsje tegen Straatsburg. Voor Oostende zit het toernooi er al op. BCO gaat komend seizoen weer de Eurocup in.

  BC Oostende - Lyon Villeurbanne (Fra) 77-86

  • Rust: 43-43
  • Quarters: 20-24, 23-19, 13-19, 21-24
  • Punten Oostende: Berggren 13, Serron 0, Echenique 8, Prince 12, Muya 6, Wilkinson 10, Gillet 0, Ponitka 17, Djordjevic 8, Mihailovic 3

  Sportief manager: "Te veel balverlies"

  “We deden in de eerste helft goed mee en lieten ons niet intimideren. We speelden met vertrouwen en dat bracht ons halfweg bij 43-43", vertelt Philip Debaere, sportief manager van BC Oostende.

  "Na de rust werd het wat moeilijker en misten we onze start. Villeurbanne kon enkele keren uitlopen. Twee keer konden we terugkomen, maar finaal bij de derde keer kregen we het gat niet meer dichtgereden."

  "Spijtig, maar goed, Villeurbanne is een zeer getalenteerde ploeg, met spelers die het verschil kunnen maken. De nederlaag ligt aan een combinatie van het verschil in ervaring en kwaliteitsverschil."

  "Onze grote jongens lagen niet onder, maar maakten toch foutjes. We hebben iets te veel balverlies geleden en iets te veel ondergelegen in rebounds. Dat wordt op het einde duur betaald."

  "Eurocup is mooi vangnet"

  "We hebben wel een moeilijke voorbereiding gehad", gaat Philip Debaere voort. "Die was al korter omdat het kwalificatietoernooi een week vroeger kwam, maar ook in augustus waren we onvolledig met spelers bij de nationale ploeg en door geblesseerden."

  "En in september hadden we dan met nieuwe blessures af te rekenen, waaronder Djordjevic, die nog maar twee dagen meetraint. Zo voel je dat we op het veld, waar we vorig jaar makkelijk oplossingen vonden, nu moeten zoeken."

  "Hopelijk kunnen we, als we gespaard zijn van blessures, over enkele weken dat ritme terugvinden. Dat zal nodig zijn, want we vallen terug in Eurocup, wat ook een sterke Europese competitie is. Dat is toch een mooi vangnet."

  Tweets van Oostende: