• home
 • video
 • pas verschenen

  Maak kennis met de 14 Yellow Tigers op het WK

  Vanavond maken de Belgische volleybalvrouwen voor het eerst sinds 1978 hun opwachting op het WK. Om u voor te bereiden stellen de Yellow Tigers zichzelf aan u voor en geeft onze volleybalman Marc Willems nog wat uitleg. Kijk om 20u naar Cuba-België in het Palaflorio in Bari via de livestream op Sporza of OP12.

  1. Angie Bland

  • Middenspeelster
  • 1,87 meter
  • 30 jaar

  Marc Willems: "Angie Bland speelt in Nantes en kan met haar ervaring, ze was er al bij op het EK 2007 in België, de jonge Yellow Tigers nog veel diensten bewijzen. Let ook op haar afstoot op één been."

  3. Frauke Dirickx

  • Spelverdeelster
  • 1,86 meter
  • 34 jaar

  Marc Willems: "Frauke Dirickx behoort op haar positie tot de absolute wereldtop. Met haar rijke internationale ervaring kan ze de ploeg meesterlijk dirigeren. Verlaat Polen en gaat samen met Lise Van Hecke voor de Italiaanse kampioen Piacenza spelen."

  4. Nina Coolman

  • Receptie-hoekspeelster
  • 1,80 meter
  • 23 jaar

  Marc Willems: "Nina is de zus van Red Dragon Pieter Coolman. Ze komt vaak in voor haar service, maar ze bewees op de Final Six van de World Grand Prix in Tokio dat ze ook aanvallend van belang kan zijn voor de Yellow Tigers."

  5. Laura Heyrman

  • Middenspeelster
  • 1,86 meter
  • 21 jaar

  Marc Willems: "Laura Heyrman speelt al enkele jaren in Italië en moet na de blessure van Freya Aelbrecht in het middencompartiment voor de broodnodige blocks en punten zorgen."

  6. Charlotte Leys

  • Receptie-hoekspeelster
  • 1,84 meter
  • 25 jaar

  Marc Willems: "Charlotte Leys speelt al vele jaren voor Poolse topploegen en is de gedroomde kapitein voor de Yellow Tigers. Ze is de stabiele factor in de receptie die ook aanvallend haar punten scoort en de groep in moeilijke momenten motiveert."

  7. Valérie Courtois

  • Libero
  • 1,71 meter
  • 24 jaar

  Marc Willems: "Valérie Courtois werd tot beste libero verkozen op het EK 2013. Na een studieperiode moet de zus van Rode Duivel Thibaut zich op het WK in de schijnwerpers spelen om een contract voor volgend seizoen te versieren."

  10. Lise Van Hecke

  • Hoofdaanvaller
  • 1,86 meter
  • 22 jaar

  Marc Willems: "Lise Van Hecke werd afgelopen seizoen met Piacenza kampioen in Italië en is in Italië uitgegroeid tot een nog betere speelster. Zij moet op dit WK als hoofdaanvaller haar beste niveau halen om de Yellow Tigers naar de volgende ronde te loodsen. Leuk detail, Lise treedt in de voetsporen van haar moeder, die was er met België bij op het WK in 1978."

  11. Els Vandesteene

  • Receptie-hoekspeelster
  • 1,84 meter
  • 27 jaar

  Marc Willems: "Els Vandesteene is een van de meer ervaren speelsters bij de Yellow Tigers, ze speelde met België al op het EK van 2007. Als receptie-hoekspeelster is ze heel belangrijk voor de stabiliteit in receptie, maar kan aanvallend ook haar punten scoren."

  12. Dominika Strumilo

  • Receptie-hoekspeelster
  • 1,86 meter
  • 17 jaar

  Marc Willems: "Dominika Strumilo is het nichtje van Yurek Strumilo, ex-coach van Kortrijk en Torhout. Een youngster uit de topsportschool die het WK als leerschool moet beschouwen, maar wie weet gooit coach Gert Vande Broeck haar toch in de strijd."

  14. Hélène Rousseaux

  • Receptie-hoekspeelster
  • 1,87 meter
  • 22 jaar

  Marc Willems: "Hélène Rousseaux is de dochter van Roeselare-coach Emile en zus van Roeselare-speler Tomas en staat net als Laura Heyrman onder contract bij Modena in Italië. Ze kan door haar grote sprongkracht en power zowel als receptie-hoek of als hoofdaanvaller ingezet worden."

  17. Ilka Van de Vyver

  • Spelverdeelster
  • 1,79 meter
  • 21 jaar

  Marc Willems: "Ilka Van de Vyver is de doublure voor spelverdeelster Frauke Dirickx. Ze is al enkele jaren actief bij de Franse kampioen Cannes en zal af en toe invallen om met haar service de tegenstander pijn te doen."

  18. Britt Ruysschaert

  • Libero
  • 1,77 meter
  • 22 jaar

  Marc Willems: "Als tweede libero van de kern zijn er wellicht weinig speelkansen voor Britt Ruysschaert, maar als er iets met Valérie Courtois gebeurt, dan staat ze ongetwijfeld klaar."

  19. Sarah Cools

  • Middenspeelster
  • 1,88 meter
  • 17 jaar

  Marc Willems: "Sarah Cools is een 17-jarige middenspeelster die misschien de verrassing van de Yellow Tigers kan worden. Het grote talent zit net zoals Dominika Strumilo nog in de topsportschool en speelt voor Kieldrecht. Ik ben benieuwd wanneer zij in de strijd wordt gegooid."

  20. Maud Catry

  • Middenspeelster
  • 1,89 meter
  • 24 jaar

  Marc Willems: "Maud Catry, die samen met Nina Coolman voor Paris Saint-Cloud gaat spelen, had niet meer op dit WK gehoopt, maar door de blessure van Freya Aelbrecht is ze er toch bij. Elke speelminuut is een surplus."