• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische renners zijn gearriveerd in Ponferrada

  Sep Vanmarcke voert een gesprekje met Tom Boonen.

  Bondscoach Carlo Bomans heeft zijn selectie mogen verwelkomen in Ponferrada. Tom Boonen was na de ploegentijdrit al even op post, de andere renners hebben vanavond na een lange reis voet gezet op Spaanse bodem.

  De Belgische selectie vertrok dinsdagochtend om 10u op de luchthaven van Zaventem voor een vlucht richting Madrid. Vanuit de Spaanse hoofdstad ging het opnieuw met het vliegtuig naar Oviedo. Na een tocht met de bus van meer dan twee uur arriveerde de selectie uiteindelijk om 20u in het hotel in Ponferrada.

  "Ik ben om 8.30u thuis vertrokken en na een reis van bijna 12 uur ben ik hier aangekomen", vertelde Jelle Vanendert. "Zo'n reis kruipt toch in de kleren. Ik ben een beetje moe, maar het valt mee. Woensdag zal ik dat nog wat voelen, maar gelukkig is het WK pas zondag."

  De Belgische bond maakte ook de kamerverdeling bij de Belgen bekend. Ex-ploegmaats Vanendert en Gilbert delen de kamer, BMC-ploegmaats Van Avermaet en Hermans vormen een tandem, streekgenoten Boonen en Vansummeren slapen samen en ook Vanmarcke en Bakelants vormen een duo.

  Tim Wellens, tot slot, deelt voorlopig de kamer met Kristof Vandewalle en Pieter Serry, die woensdag de tijdrit afwerken. "Daarna ligt hij alleen op de kamer", liet de bond nog weten.

  Foto's van de aankomst van de Belgen