• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Dury moet weer bouwen en dat doet pijn"

  Vandenbempt: "Dury moet niet blijven jammeren."

  Wat is er aan de hand met Zulte Waregem? Het team staat op de voorlaatste plaats. "Francky Dury heeft kwaliteit in zijn kern om in de buurt van de top 6 te eindigen", meent voetbalcommentator Peter Vandenbempt, "maar eerst moet hij weer een ploeg bouwen. Dan komt het wel weer goed."

  Zulte Waregem betaalt de tol van het succes. Ik las in Het Laatste Nieuws dat de club in één jaar tijd 35 spelers getransfereerd heeft. Dan kan je nog bezwaarlijk spreken van stabiliteit en continuïteit. Dat heeft te maken met het zuinige beleid van de club.

  De voorbije twee jaar heeft Zulte Waregem kleur en pit aan ons voetbal toegevoegd. Nu is het opnieuw bouwen en dat doet pijn. De club was gewend geraakt aan lof en succes. Het team stond in de spotlight en streed met de grote clubs. Naar verluidt gaat niet iedereen daar even goed mee om.

  Het wordt daar nog spannend, vooral voor Francky Dury. De vorige jaren kreeg hij terecht alle lof toegezwaaid, maar nu is hij wel verantwoordelijk. Hij zet de sportieve lijnen uit. Intern heerst er veel kritiek over zijn prestaties als technisch directeur.

  Hij moet niet blijven jammeren over het "leegroven" van zijn team. Dat is nu eenmaal de realiteit van het voetbal. Die kent hij ook. Tijd voor Dury om weer vooruit te kijken.

  En om weer rust en vertrouwen uit te stralen. Hij heeft echt wel de kwaliteit in zijn kern om in de buurt van de top 6 te eindigen. En een ploeg kan hij bouwen, dat heeft hij al bewezen. Als hij daar mee begint, denk ik dat het weer goed komt met Zulte Waregem.

  Peter Vandenbempt