• home
 • video
 • pas verschenen

  Uitblinker Oulare: "Veel emoties bij eerste goal"

  Debutant Obbi Oulare zet Club op de goeie weg met een kopbalgoal.

  Jan Breydel heeft gisteren Obbi Oulare ontdekt: de zoon van startte voor het eerst en zette Club met een knappe eerste helft en dito goal op weg naar de zege tegen Kortrijk. "Ik ben ongelooflijk blij dat ik bij mijn debuut in Brugge kan scoren. Ik denk ook dat ik een goeie match speelde, alleen moet ik nu hard werken om dat 90 minuten vol te houden", zegt de 18-jarige opgeschoten spits aan Sporza.

  Obbi is de zoon van Souleymane Oulare, die eind jaren 90 met Genk de titel pakte, topschutter werd en Profvoetballer van het Jaar. Oulare viel vorige week voor het eerst in op Genk, gisteren volgde zijn grote debuut. En dat kreeg hij pas na het middagmaal te horen.

  "Toen de coach het mij vertelde, had ik wel een beetje stress, maar bij het eerste  balcontact was dat verdwenen. Ik heb op feeling gespeeld en geprobeerd om niet te veel na te denken."

  Op het eind van de eerste helft bekroonde Oulare zijn sterke prestatie met een goal: "Dat was fantastisch. Ik had al drie kansen gecreëerd, maar niet kunnen scoren. Ik raakte niet gefrustreerd, maar hield mezelf voor dat de volgende erin zou zitten."

  "Bij mijn goal kwam er veel emotie naar boven. Twee weken geleden zat ik nog bij de beloften en nu dit. Ik ben echt blij. Mijn papa, mama en twee kleine zusjes waren ook in het stadion."

  Tien minuten na de rust zat de match er wel op voor Oulare, hij moest met krampen naar de kant. "Iedereen weet dat ik fysiek nog moet werken om het 90 minuten vol te houden. Vanaf morgen ga ik weer vol aan de bak. Het komt in orde."

  Preud'homme: "Aangepast fysiek programma voor Obbi"

  Coach Michel Preud'homme heeft ook genoten van Oulare, de man voorin die Club miste om de bal bij kwijt te kunnen: "We hebben twee spitsen die vaste waarde zijn, en we hebben een jonge gast die we willen klaarmaken voor de toekomst."

  "Ik zei vooraf dat hij 45 of maximaal 60 minuten zou kunnen spelen. Het waren er 55. We kennen zijn potentieel, maar we mogen hem niet verbranden. Daar zouden we hem geen dienst mee bewijzen. We zijn nu bezig om voor hem een fysiek programma uit te werken. We hebben nu geen twee diepe spitsen, maar drie."