• home
 • video
 • pas verschenen

  Tsjechië wast Roman Kreuziger wit

  Roman Kreuziger eindigde al drie keer in de top tien van de Tour.

  Als het van het Tsjechisch Olympisch Comité afhangt, mag Roman Kreuziger weer koersen. De UCI dacht aan de hand van zijn bloedwaarden dat Kreuziger doping had genomen. Het kan de beslissing van de Tsjechen nog aanvechten bij het TAS.

  De zaak houdt Roman Kreuziger al sinds eind juni van de fiets. Door afwijkende bloedwaarden denkt de UCI dat er iets niet in de haak was. Kreuziger werd voorlopig op non-actief gezet, tegen de zin van zijn ploeg Tinkoff-Saxo.

  Maar na een welles-nietes-spelletje heeft het Tsjechisch Olympisch Comité, de hoogste sportinstantie van het land, nu toch geoordeeld dat Kreuziger de dopingregels niet heeft overtreden. Op 11 september was de ex-winnaar van de Amstel Gold Race zijn zaak zelf komen bepleiten.

  Kreuziger mag dus weer koersen. De Internationale Wielerbond kan nog in beroep gaan tegen de beslissing bij het TAS, het International Sporttribunaal in Lausanne.