• home
 • video
 • pas verschenen

  Speeldag 8: een stoel in Brugge en Carcela tast naar zijn kruis

  Mulemo trapt een poot vanonder de stoel, maar deze steward blijft rustig zitten.

  Elke speeldag wordt gekruid met enkele opvallende beelden, op of naast het veld, zo ook de achtste. Er staan weer fouten, blessures en goals bij onze selectie, maar nu speelt ook een steward op een stoel een hoofdrol. Wij kozen volgende acht beelden én ook twee tweets.

  Charleroi - Zulte Waregem 2-1

  Zulte Waregem zit in de hoek waar de klappen vallen en dan slaat de "Wet van Murphy" al eens vaker toe. Toen na enkele minuten Jørgensen zijn schoen verloor, mocht hij die niet aandoen van de ref. Met de schoen in de hand zag Jørgensen hoe er van zijn zijkant een voorzet vertrok die het openingsdoelpunt van Kitambala inluidde.

  Moeskroen-Péruwelz - Racing Genk 1-2

  Goed en slecht nieuws voor Genk. Eerst het goeie: het boekte bij Moeskroen-Péruwelz zijn eerste uitzege. Het slechte: Kumordzi viel net na het uur uit met een scheenbeenbreuk. De Ghanese middenvelder blesseerde zichzelf bij een overtreding. Hij is ondertussen geopereerd en is acht weken out.

  Anderlecht - Cercle Brugge 3-2

  Stephen Buyl beleefde zaterdagavond een droom: de 22-jarige Cercle-spits scoorde zijn eerste goal van het seizoen. Hij deed dat bovendien heel fraai én in het stadion waar hij als kind vaak vertoefde: "Eigenlijk ben ik al mijn hele leven fan van Anderlecht. Hier scoren gaf een fantastisch gevoel."

  Westerlo - Lierse 6-1

  Het was nog eens een ouderwets voetbalavondje in het Kuipje. 6-1 werd het. Het duo Gounongbe/Aoulad zorgde voor drie goals, maar meer nog dan naar de doelpuntenmakers, vragen we jullie om eens te kijken naar de ruimte die ze krijgen van de Lierse-defensie. "Onze match was een catastrofe", zei Lierse-coach Stojanovic niet voor niets.

  Oostende - AA Gent 1-3

  Aanvoerder Sven Kums is een van de sterkhouders bij AA Gent. Maar zaterdag ging even het licht uit, toen hij op een domme en onnodige manier een tweede gele kaart pakte bij een 1-1-stand. Toch hoefde hij er achteraf niet te veel over te malen: met zijn tienen won het nog met 1-3, met dank aan Depoitre.

  Waasland-Beveren - Standard 0-2

  Voor de tweede week op een rij hebben we een voetballer die zijn kroonjuwelen in zijn hand neemt. Maar wel om een heel andere reden: Steven Defour vorige week toonde zijn misbaar naar de Lierse-bank, Mehdi Carcela verliet gisteren het veld met een blessure.

  Club Brugge - Kortrijk 5-0

  Op het veld blonk Oulare uit in de eerste helft en was er een knappe collectieve prestatie in het slotkwartier, maar ook naast het veld was er wat te beleven: Mulemo trapte een poot van een stoel kapot waarop een steward zat. Die bleef doodgemoedereerd zitten, ging een andere stoel halen en deed voort met zijn werk. En de moeder van Mathew Ryan weet het altijd het best.

  Lokeren - KV Mechelen 3-2

  Lokeren-KV Mechelen leek op een gelijkspel af te stevenen: twee keer wisten de weerbarstige bezoekers een goal van Abdurahimi uit. Maar in het slot vond Persoons toch een gaatje. Hij devieerde een verre trap van Galitsios subtiel in doel. "Iemand een hakje zetten (letterlijk)", postte de middenvelder.