• home
 • video
 • pas verschenen

  Montage: de hoogstandjes van Obbi Oulare op een rijtje

  Obbi Oulare is de nieuwe chouchou van de Club Brugge-supporters. De aanvaller bedankte Michel Preud'homme voor zijn eerste basisplaats met een doelpunt en opgemerkte prestatie. "Wat een kolos. Ik kan me achter hem verstoppen", zegt Peter Vandenbempt.

  Club Brugge heeft een nieuwe knuffelbeer. Obbi Oulare is de zoon van Souleymane Oulare, de kampioenenmaker van Racing Genk in 1999. Het is een mooi sprookje, af en toe gebeurt dat nog in het voetbal.

  In zijn eerste match als basisspeler heeft Oulare een geweldige eerste helft gespeeld. Hij is sterk, snel, loopt goed en slim, denkt collectief, speelt doelgericht en hij heeft gescoord. Het waren 55 intense minuten voor Oulare, daarna lag hij op zijn rug met krampen.

  Met Oulare in de ploeg speelde Club Brugge echt goed. Daarna was het veel en veel minder tot de doelpunten vielen in de slotminuten. Club had een aanspeelpunt, had diepgang, Vazquez vond hem vaak. Dat heeft Club Brugge gemist de voorbije weken.

  Met de afwezigheid van Castillo en De Sutter had blauw-zwart nood aan een nummer 9. En hij is nog maar 18 jaar, echt nog een kind toen ik met hem sprak, maar wat een kolos. Ik ben zelf ook niet bepaald een smurf, maar zowel in de lengte als in de breedte kon ik me makkelijk achter hem verstoppen.

  Preud'homme was bijzonder prikkelbaar

  Na vijf competitiematchen zonder overwinning stond ook Michel Preud'homme in de vuurlijn. Onterecht. Kijk naar de omstandigheden. Hij kreeg te maken met blessures, onzekerheden over de toekomst van Lestienne en Odjidja, hij had geen diepe spits en kreeg er op het laatste moment nog vijf nieuwe spelers bij. Dat kost tijd.

  Preud'homme was bijzonder prikkelbaar en reageerde heftig op alle kritiek van journalisten en analisten. Verloren energie, vind ik, voor een coach met zijn palmares en zijn ervaring. Dat is nu eenmaal het lot van een trainer bij Club Brugge, dat moet hij weten. Daarom komt de overwinning van gisteren op het goede moment. Nu heerst er misschien toch een beetje minder twijfel bij de buitenwereld.

  Peter Vandenbempt

  Nog enkele foto's van Oulare: