• home
 • video
 • pas verschenen

  KVM speelt 2e keer zonder embleem: "Te snel gemaakt shirt"

  Geen clubembleem op het KVM-shirt.

  KV Mechelen heeft zondag bij Lokeren in een nieuwe kleur en (opnieuw) zonder een clublogo op het shirt gespeeld. "Het was dat of in een truitje van Lokeren voetballen", klinkt het bij KVM. Ook tegen Oostende op de vierde speeldag konden de KVM-spelers hun embleem al niet kussen.

  Over het hoe en het waarom van het rode logoloze shirt, heeft Marc Faes (commercieel directeur KVM) een uitleg klaar. "We vroegen vorige week in welk shirt Lokeren zou spelen en dat bleek een zwart met een gele streep."

  "Onze uitshirts zijn zwart en in onze thuisshirts zit geel. Dus lieten we nog snel de rode shirts maken. Maar die werden zaterdag zonder embleem geleverd."

  "Dat was bovendien al de tweede keer, want ook de zwarte shirts werden, ondanks aandringen, zonder logo gebracht (kleine foto). We wilden dan in ons thuisshirt spelen en dat mocht wel van Lokeren, maar de scheidsrechter werkte niet mee."

  "Dus hadden we de keuze: spelen in een shirt van Lokeren of in het snelgemaakte eigen rode shirt zonder embleem", zegt Marc Faes.

  "We gaan de zwarte en rode uitshirts laten aanpassen met het embleem erop. En we maken nog een vierde uitrusting, in het wit zodat we van heel die discussie vanaf zijn."