• home
 • video
 • pas verschenen

  Hugo Broos: "Dit is een nieuwe klap voor de club"

  De club van Hugo Broos krijgt rake klappen.

  Sancties blijven JS Kabylie achtervolgen. Na nationale straffen is de Algerijnse werkgever van Hugo Broos nu ook voor twee jaar uitgesloten van Afrikaans clubvoetbal. "Dit is een nieuwe klap", zegt Broos.

  De dood van de Kameroense aanvaller Albert Ebossé op 23 augustus blijft nazinderen. Twee weken geleden raakte al bekend dat Kabylie dit seizoen geen enkele wedstrijd in eigen huis mag afwerken en er tot begin 2015 geen Kabylie-supporters toegelaten worden bij uitwedstrijden.

  Nu komt er dus weer een extra sanctie bij. Door zijn tweede plaats vorig seizoen in de competitie mocht JS Kabylie in de Afrikaanse Champions League spelen, maar dat feestje gaat dus niet door.

  "Deze straf is een nieuwe klap voor JSK", reageert Hugo Broos. "We keken vol ongeduld uit naar deze competitie, omdat het al een flinke tijd geleden was dat de club nog op het Afrikaanse toneel gespeeld had."

  "Maar we moeten deze straf aanvaarden, want we kunnen niet anders. Het komt er nu op neer om hard te blijven werken, zodat we het niveau van de ploeg kunnen opkrikken."