• home
 • video
 • pas verschenen

  Het geheim van Vanhaezebrouck in Gent? KAAG

  Hein Vanhaezebrouck: "De grootste stap is onze collectieve geest."

  KAA Gent staat na acht speeldagen afgetekend tweede, op twee punten van leider Anderlecht in het klassement. Na de overwinning in Oostende (1-3) legde Hein Vanhaezebrouck zijn succesformule uit: "KAAG." En Laurent Depoitre wou uit respect voor zijn ex-club niet te uitbundig vieren.

  De eerste speelweken van KAA Gent onder Hein Vanhaezebrouck zijn een succes. Zijn verklaring? "KAAG: Klubliefde, Attitude, Allemaal samen en Goesting", legt de coach uit. "Die vier dingen heb ik op dag 1 aan mijn spelers gevraagd.

  • Klubliefde *: Vanhaezebrouck eist verbondenheid met de club. Na thuiswedstrijden vraagt hij zijn spelers om nog een glas te gaan drinken met de supporters.
  • Attitude: Fysieke paraatheid is een stokpaardje van Vanhaezebrouck. Het trainingsritme in Gent is flink verhoogd onder de coach.
  • Allemaal samen: Vanhaezebrouck: "De grootste verklaring voor de tweede plaats is onze collectieve geest. Dit is een groep die samen leeft en samen vécht. Dat is volgens mij de grootste stap vooruit die Gent dit seizoen heeft gemaakt."
  • Goesting: Vanhaezebrouck: "Ik hoef geen spelers te dulden die geen goesting hebben om te trainen. Dan staat er een andere klaar die wél zin heeft. "

  * "Ik weet dat Klubliefde normaal met een C geschreven wordt, maar ik koos voor de K om het niet te associëren met Club Brugge", verduidelijkt Vanhaezebrouck.

  Depoitre: "Niet te veel getoond"

  Met twee late doelpunten heeft Laurent Depoitre KAA Gent zaterdag de zege geschonken in Oostende. "Ik kan alleen maar tevreden zijn, al heb ik dat niet te veel getoond", reageert de aanvaller. "Ik heb immers twee mooie jaren beleefd in het Albertpark."